Ratsastajan ryhti

"Aluksi tuntui uskomattomalta, kun Humantool satulatuolin päällä toimistorutiineja tehdessä pystyi harjoittamaan ja rentouttamaan ratsastuksessa tarvittavia tärkeitä lihaksia. Tätä istuinta voin todella lämpimästi suositella kaikille ratsastusta harrastaville ihmisille. Ehkä kuitenkin suurimman hyödyn saa tavallinen istuja, joka hankkimalla Humantool satulatuolin pääsee kokemaan, miksi ratsastuksessa niin paljon kiinnitetään huomiota oikeaan istuntaan." -Kimmo Sulkala, ratsastuksen master opettaja, ammattivalmentaja ja kilparatsastaja   

 

Humantool_satulatuolin_hyodyt_ratsastajalle

 

Humantool satulatuolin hyödyt ratsastajalle:

(Kirjoittaja: Mintti Käkelä os.Rautioaho, ammattivalmentaja)
 
Satulatuoli vahvistaa ratsastajan tarvitsemaa keskivartalon lihastukea:
  • Kaikki ratsastuksessa käytettävät istunnat (perus-, este- ja kevyt istunta) vaativat vahvaa keskivartalon lihastukea. Mikäli keskivartalon lihastuki on puutteellinen, ratsastaja joutuu käyttämään vääriä lihaksia tuen puutteen korvaamiseen. Tällöin istunta näyttää jäykältä ja jännittyneeltä.
  • Ratsastajan vakaan istunnan edellytys on vahvat keskivartalon lihakset. Huippuratsastajat näyttävät olevan pehmeästi hevosen liikkeissä mukana. Tämä onnistuu ainoastaan, jos ratsastajan keskivartalon lihastuki on riittävän voimakas, ja ratsastaja pystyy samalla hengittämään oikealla tekniikalla.
  • Ratsastuksen yksi haastavimmista asioista on hyvä käsi, joka vaatii joustavaa, hevosen liikkeiden mukana olevaa istuntaa. Ilman keskivartalon riittävää vahvuutta tämä on mahdotonta. Käden joustamattomuus johtaa hevosen lantion joustamattomuuteen ja liikkeiden laadun heikkenemiseen.
  • Lisäksi ratsastajan käyttämien apujen tarkka ajoittaminen vaatii hevosen liikkeitä myötäilevän istunnan, joka saavutetaan ainoastaan keskivartalon lihasten ollessa riittävän vahvat.

Satulatuoli ohjaa lantion oikeanlaiseen asentoon.

  • Toinen merkittävä tekijä ratsastajan istunnan kannalta on lantion oikeanlainen asento. Istuinluiden asennon tulee asettua satulaan siten, että selkäranka on neutraaliasennossa. Tällöin hevosen laajojenkin liikkeiden seuraaminen on mahdollista.
  • Satulatuolin avulla voi jumpata kehon epäsymmetrisyyttä:Istunnan vinous johtuu usein monista eri tekijöistä. Yhtenä syynä voi olla kehon epäsymmetrisyys, tällöin ratsastaja istuu vinossa. Tämä vaikuttaa hevosen sivuttaissuuntaiseen tasapainoon.

Satulatuoli huolehtii selän hyvinvoinnista:

  • Istuinta käyttäessäsi pienetkin liikkeet elvyttävät selän rakenteiden veren ja imunesteiden kiertoa.
  • Asiantuntijat suosittelevat satulatuolia selkävaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.
  • Tämä auttaa samalla myös niska- ja hartiakivuista kärsiviä
  • Satulatuoli soveltuu myös muiden urheilulajien tueksi, joissa vaaditaan keskikehon voimaa ja hallintaa. Esimerkiksi golf, taistelulajit, hiihto, laskettelu ja tanssi.

Syvät tukilihakset töihin ratsastaessa:

Kaiken ydin on lantion asento, joka sallii meidän pysyä hevosen liikkeiden rytmissä. Jotta säilytämme toimivan lantion asennon, meidän tulisi saada syvä tukilihaksisto töihin oikeassa järjestyksessä. Ratsastus pilateksen avulla opin, miten syvien tukilihasten aktivoiminen töihin tulisi tapahtua oikeassa järjestyksessä hengityksen rytmissä alhaalta alkaen: 1. lantionpohjan lihaksisto, 2. keskikehon lihakset ja viimeisenä ratsastajille niin tärkeät 3. lavantukilihakset. Tähän asiaan on todella siis todella hyödyksi käydä pilatestunneilla, jossa lihaksia haetaan töihin ilman hevosta.
 
Jalat ja pakarat helposti ongelmana:
Jalkojen kiertyminen ns. sisäkiertoon heikentää lantion asennon säilyttämistä, joten meidän tulisi huolehtia, että jalat pysyvät ulkokierrossa. Eli suomeksi, polvien puristaminen yhteen aiheuttaa sisäkierron jalkaan. Pakaroiden tulisi säilyä rentoina, vaikka käytämmekin jalkaa ulkokierrossa. Jalka on helppo avata pakaralihaksia jännittämällä, mutta nyt haetaan töihin lihakset takareiden alueelta. Humantool satulatuolin avulla hyvä asento jää pikku hiljaa lihasmuistiin.
 
Sitten vielä:
Terveellä, hyvinvoivalla, tasapainoisella ja yhteistyökykyisellä hevosella on todella mukava ratsastaa. Mitä hankalammassa tasapainossa hevonen liikkuu sitä vaikeampaa on omia istuntapalikoita harjoitella.
Hyvä istunta auttaa hevosta parempaan tasapainoon, ja hyvässä tasapainossa kulkeva hevonen auttaa ratsastajaa istumaan paremmin.

 

Humantool Satulatuoli 168€ + Nyt kaupanpäälle alusta.

Kokeile kotona 2 viikkoa, ilmainen toimitus ja palautus.   

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna