DESIGN BY

Sovellus

 

Under formgivningen tänker jag alltid på den som ska använda produkten som en individuell person, inte som en konsument. Den här okomplicerade tanken är som en sporre som håller formgivaren på rätt väg.

Den levande människan som användare av mina produkter är en outtömlig inspirationskälla och en stor utmaning i mitt arbete mot bättre ”människovänliga redskap”.

Den karga men vackra naturen i Norden, som gallrat bort allt överflödigt i sin omgivning, är en annan inspirationskälla. På samma sätt borde formgivaren gå mot extrem enkelhet. Om formgivaren lyckas med det, är belöningen en flytande produktion och en välfungerande produkt, inga applåder, men nog nöjda kunderHumantool produkter som visas i denna Skandinavisk Design

Genom tiderna har föremål varit lokalt identifierbara över hela världen. Jag tror att detta fenomen åter håller på att förstärkas. Rusningsvärldens produkter som sedan skeppas i containers till världens alla hörn tillfredsställer inte längre alla. Detta kan vara svaga signaler om en ljusare morgondag och en intressantare värld.

Humantool satulatuoli  Finland Pyhäjoki - Scandinavian Design

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna